Ce se spune in medicina traditionala chineza despre alcool?

da4f3785df465de2428ee45deff50da7A venit vara, terasele “au inflorit” e binevenita o dezbatere despre efectele energetice ale diferitelor bauturi alcoolice din perspectiva medicinei chineze.
Exista dorinta, exprimata de multi dintre pacienti, de a eticheta alcoolul ca bun sau rau cu mentiunea intrebator soptita- “putin e bun, nu-i asa?”
De cand cercetarile asupra dietei franceze (populatia cu indice de boli cardiovasculare mic) au aratat ca resveratrolul din struguri si vinul rosu- in special, este un antioxidant foarte puternic, cu efecte protectoare cardiace si nu numai- perspectiva consumului de alcool– mai ales din partea pacientilor – s-a schimbat.
In medicina chineza este cunoscut ca, alcoolul este raspunzator pentru “incarcarea” organismului cu afectarea metabolismului fluidelor si a hranei solide- ducand in final la edeme, grasime in exces, probleme respiratorii, si altele.
Dar, nu tot alcoolul este rau si daca stim cum sa il bem, ce ni se potriveste fiecaruia si cand sa il bem, atunci ii putem pune eticheta de “bun”.

233ed8db54f8c427a168cc3b2aee933aBerea
Este, din punct de vedere energetic, rece- (desi alcoolul este in esenta cald), savoarea este amara si dulce si, desi, berea ingreuneaza mult organsimul, cu cat e mai amara, cu atat ne incarca mai putin .
Berea incarca energetic splina si rinichii- traducandu-se in limbajul nostru in afectarea digestiei si a metabolismului apei.
Berea bruna este ceva mai putin nociva si, fiind energetic rece este buna de consmuat pe timp de vara.

32bb7c2bc53279b0eabb5341564e2ba8Vinul
Este considerat a fi eneregetic cald- vinul rosu fiind mai cald decat cel alb. Dupa un pahar de vin rosu- cel mai desesa simti caldura in fata si urechi- care devin la fel de rosii si stralucitoare ca bautura :).
Natura usoara a vinului stimuleaza digestia dupa o masa grea.
In medicina chineza – se foloseste vinul pentru natura sa calda in diferite preparate medicamentoase.
De asemenea este indicat a fi folsit cu moderatie, mai ales in sezonul rece.

331e04a32ee8a24bc37da490add5aecdBauturile spirtoase –
Sunt foarte eficiente in a dispersa stagnarile de energie. Sunt energetic fierbinti si “incarca” corpul cu efect stresor pe ficat si generare mare de caldura interna.
A se consuma, de preferat, iarna.

In concluzie- totul cu moderatie- fiti atenti la corpul Dvs. si la cum va simtiti – fizic- dupa cosnumul de alcool si veti stii ce va face bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s