Aportul Homeopatiei, gemoterapiei si fitoterapiei in tratamentul infertilitatii feminine

Infertilitatea feminina idiopatica se poate trata cu succes cu ajutorul homeopatie, gemoterapiei si fitoterapiei. Tratamentul combinat cu acupunctura are sansele cele mai mari de succes.

homeopathic_pill_450Ce remedii homeopatice putem folosi ?- va voi prezenta o scurta lista- tratamentul homeopat fiind mult mai complex si adresat fiecarui pacient in parte in functie de intregul tablou simptomatic.
• Agnus castus – este remediul in caz de epuizare, in general folosit cu adresabilitate in tratarea unor forme de impotenta masculina, dar si in tulburarile ovariene (dezvoltarea sexuala si genitala intarziata, libidou scazut).
• Baryta carbonica – indicat pentru a maturiza functia ovariana, producerea hormonilor, in caz de libidou scazut.
• Conium maculatum – are actiune puternica asupra ovarelor si a glandelor mamare.
• Iodum – este remediu tiroid (secundar in infertilitate), dar si cu actiune asupra ovarelor (mai ales cel drept, daca e sensibil si dureros).
• Lycopodium – are indicatie precisa in cazul afectarii post-inflamatorii a trompei sau ovarului drept.
• Nux vomica – este remediul folosit in reglarea ciclurilor menstruale neregulate si dureroase, in combaterea leucoreei galbuie, constipatie si iritabilitate.
• Phosphoric acid – este utilizat in starea de epuizare generala, ce trece adesea pe prim plan, mai ales in urma unor boli debilitante sau cu convalescenta prelungita, dar si pentru aspectele emotionale ce pot influenta o fecunditate scazuta;
• Pulsatilla – este unul dintre cele mai importante remedii. Pulsatilla este considerat un remediu de drenaj sau de atac in cazuri emotionale.
• Sepia – util ca remediu in cazuri cu libidou scazut, din cauza blocajelor de comunicare si resentimentelor. La femei, extrem de util pentru cicluri neregulate, act sexual dureros, cu stare de apasare in abdomenul inferior, pierderea interesului sexual. Silicea – este un remediu de baza, actionand asupra trompelor sau uterului, cand aceasta slabiciune exista, fiind si extrem de eficace in infectiile cronice sau in sechele postinflamatorii, formatii chistice, etc.
• Staphisagria – trateaza infertilitatea, dupa un abuz sexual (viol), traumatism sau interventie chirurgicala in zona pelvina. Oamenii care au nevoie de acest remediu au adesea o istorie de suprimare emotionala.
• Tuberculinum – este citat pentru rezultatele sale in combaterea sterilitatii, in cazul incriminarii tuberculozei cu localizare in organele abdominale, chiar daca suferinta a existat cu multi ani in urma, lasand urme functionale.
Gemoterapia o resursa terapeutica foarte valoroasa – recomanda printre altele:
• Extract din germeni de grau (Triticum vulgaris),
• Extract din muguri de stejar (Quercus pedunculata),
• Extract din seminte de frasin (Fraxinus excelsor),
• Extract din mladite de rozmarin (Rosmarinus officinalis) cu actiune afrodisiaca,
stimulatoare, reglatoare la nivelul aparatului genital feminin si masculin.
homeopathyFitoterapia ne ajuta cu cateva plante cu efecte benefice asupra aparatului reproductive feminine. Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: branca ursului, cretisoara, naprasnic, nasturel, salvie, vasc, vinarita.
Merita sa aducem in discutie o planta foarta valoroasa in tratamentul infertilitatii cu cauze atat feminine cat si masculine: Branca ursului (Heracleum spondylium) este una dintre cele mai puternice plante afrodisiace cunoscute in lume. Radacina si, mai ales, semintele de branca-ursului pot concura orice medicament de sinteza util in aceasta privinta. Studiile farmacologice si cercetarile clinice medicale au demonstrat ca aceasta planta are actiune vasodilatatoare genitala, antispastica uterina si de stimulare a activitatii ovarelor, hipotensor, reglator al activitatii nervoase, stimulent al imunitatii locale nespecifice (la nivel renal si genital), tonic general, tonic digestiv, vasodilatator periferic, antihisteric. De aceea, este un bun remediu contra frigiditatii si, mai ales, foarte util in reglarea functiei hormonale la femei. Mai mult, planta are un efect de excitare a sistemului nervos, ajutand la trecerea partenerilor peste blocajele psihice.

dr. Cristina Maria Hanganu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s