Acupunctura auriculara

251738e3e86e62bde40470773c85cac3Acupunctura auriculara face parte din microsistemele de acupunctura. Este o metoda de terapie prin care puncte specifice de la nivelul urechii externe sunt stimulate pentru a trata diverse afectiuni.

Urechea- ca microsistem de acpunctura este mentionata inca din cartea Imparatului Galben- acum mai bine de 2000 de ani, spunandu-se ca in ureche converg toate meridianele si ca urechea este legata de toate partile corpului si toate organele interne. •
In 1957, Dr. Paul Nogier, un binecunoscut neurochirurg francez a pus bazele auriculoacupuncturii moderne. Studiind cu atentie urechea a descoperit ca ariile de reflexie sunt corespunzatoare ca pozitie ariilor unui fetus in uter pus invers. Fiecare organ isi gaseste aria de reflexie intr-un punct la nivelul urechii externe
Diagnosticul tulburarilor se face prin palpare punctelor- durerea la palpare indica o problema a organului corespunzator ariei testate.
Tratmentul de face fie prin acupunctura zonei afectate, fie prin masaj sau prin aplicarea de presiune.
Masajul –este foarte placut si, desigur, fara nici o reactie adversa- se stimuleaza prin masaj 3-5 minute fiecare punct.
Presiunea-stimularea de mai lunga dureata a punctului se face prin aplicarea unor plasturi cu seminte de Vaccaria. Plasturii se pastreaza in punct in medie 3-5 zile. Se vor presa semintele de 3- 5 ori cate 1 minut/zi/punct.
Acupunctura cu ace de unica folosinta se face sub control aseptic. Acele se mentin 15-20 minute. Terapia poate fi continuata prin stimularea in continuare cu seminte de vacaria, minimagneti sau cu ace semipermanente (minipioneze) care pot fi lasate cateva zile.
Beneficiile auriculo acupuncturii sunt nenumarate putand fi folosita ca adjuvant sau ca unica terapie in multe dezechilibre. Se foloseste insa cu mare success in terapiile de slabire, in tratamentul adictiilor-alcool, tutun, droguri, in reglarea emotionala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s