Dulcamara- un remediu pentru vremea umeda

Illustration_Solanum_dulcamara0Planta este originara in Nordul Africii, Europa si nordul Asiei, naturalizata in America de nord si creste in sol umed, uleios. Inca din vremea Romei antice Dulcamara era folosita pentru tratarea diferitelor afectiuni, printre care panaritiile de la nivelul unghiei. Planta are un istoric lung de folosire ca antiinflamator si tonic hepatic. Extractul din tulpina se folosea pentru negi si eczeem. In secolul 18, un naturalist suedez , Carolus Linnaeus a prescris planta pentru tratamentul febrei si a infectiilor inflamatorii. Remediul homeopathic pentru care Hahnemann a facut proovingul in 1811 este traditional folosit la persoanele predispose la edeme si friguri.
Profilul remediului:
Dulcamara este prescrisa tipic persoanelor care sunt sensibile la frig si umezeala cu simptome determinate de schimbari burste de temperature sau de vremea rece si umeda.
dulcamaraIn tabloul simptomatologiei pentru Dulcamara acesti factori fizici sunt mai importanti decat factorii psihologici, dar confuzia, iritabilitatea, nelinistea pot fi evidente si pot fi insotite de atitudine dominatoare mai ales fata de membrii familiei.
Tipic pentru Dulcamara este susceptibilitatea la infectii respiratorii cu secretii groase, galbene. Sunt, de asemenea commune alergiile, dureri de cap si articulatii, eczema si diaree.
Dulcamara este indicata in:
1.Infectii respiratorii:
Simptome: hiperemia amigdaliana, secretii groase galbene ale ochilor si nasului. Mucusul gros poate fi datorat unei sinuzite, de acea frecvent se constata si durere de cap. Poate apare si rigiditatea gatului eventual insotita de lombalgie si durere in membrul inferior.
2. Alergii si astm
Simptome: Congestie nazala cu secretie profuza, apoase din ochi si dispnee. Simptomele sunt agravate de expunerea la alergeni.
3. Durere de cap si durere faciala
Simptome: durere intr-o portiune anume a capului cu senzatie de greutate, greata sau confuzie. Durere nevralgica a fetei sau durere datorata sinuzitei.
4. Afectiuni dermatologice
Piele ingrosata, cu cruste, pruriginoasa, mai ales pe scalp – care sangereaza la scarpinat. Dulcamara ste folosita si la tratarea urticariei provocata de transpiratii in conditii de umiditate.
5. Diaree
Scaune galbene sau verzi care pot contine urme de sange. Poate exista greata si discomfort inainte de defecatie. Simptomele sunt declansate de eruptia dentara la copii.
6.Durere articulara
Rigiditate si durere articulara agravate de umezeala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s