Chamomila- un remediu din trusa de zi cu zi

b9220354f5c984e3085a5d07ec244c3dNumele plantei vine din grecescul “ chamaimelon” sau “marul pamantului”- numita asa dupa mirosul de mar al florilor. Herbalistii secolulului al XVII-lea recomandau planta pentru intarirea uterului, mai ales dupa o nastere dificila. Chamomila a fost introdusa de Hahnemann si publicata in Materia medica cu indicatia de tratament in afectiuni cu sensibilitate extrema la durere, mai ales la copii. Planta traieste in Europa, nordul Africii si este naturalizata si in SUA. Folosita inca din secolul I pentru tratamentul afectiunilor digestive, si pentru inducerea somnului., planta este extrem de populara si astazi.
Profilul remediului:
Chamomila este utila mai ales la cei cu un prag de durere scazut, furiosi, foarte irascibili si ostili. Sunt personae hipersensibile, care se ofenseaza usor, cu izbucniri temperamentale, imposibil de multumit. Au frecvent izbucniri de furie si urasc sa fie atinsi.
chamo3Remediul este dat copiilor care sunt irascibili, plangaciosi la boala, si care se linistesc doar daca sunt tinuti in brate si plimbati.
Tipic, simptomele Chamomillei sunt durerea irtativa, insuportabila, de netolerat.
Remediul se prescrie pentru:
1. Iritabilitate
Hipersensibilitate la durere, ostilitate, furie, care declanseaza probleme fizice. Cere lucruri pe care le arunca imediat dupa ce le primeste.
2. Dureri dentare, eruptii dentare, otalgie
Dureri intense dentare sau de ureche cu febra. Durerea creste dupa bautura fierbinte sau la presiune.
3. Febra
Stare febrile , deseori cu un obraz rosu si celalat palid. Se poate insoti de iritabilitate, tremor si tendinta la transpiratii profuse. .
4.Colica si diareee
Dureri abdoominale colicatve insotite, eventual, de scaune diareice palid verzui cu miros de oua stricate. Colica la copii se poate insoti de agitatie si arcuire a spatelui. Simptomele se amelioreaza la comprese calde si la post.
5.Dureri menstruale si durerea din travaliu
Dureri mesntruale sau de travaliu suficient de severe pentru a determina transpiratii, furie au lesin. Furia poate determina sangerare nonmenstruala.

dr. Cristina Maria Hanganu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s