Aconitum napellus- un alt remediu „de avut in casa”

Aconitum_napellus-6Aconitum napellus este o planta comuna in regiunile umbroase ale Europei si Asiei centrale. Este cultivate si ca planta de gradina. Planta este cunoscuta pentru alcaloizii otravitori, care se gasesc in cea mai mare concentratie n radacina.
Grecii inmuiau varful sagetii in sucul otravitor al plantei pentru cresterea eficientei in lupta – de aici si numele plantei aconite (“acon” in greceste= “sageata”). In medicina populara, Aconitul s-a impus ca alternativa a sangerarii in bolile acute cu febra si inflamatie.
Profilul remediului:
aconitumPersoane, in general, sanatoase, puternice, dinamice care sufera o degradare rapida a starii de sanatate. Simptomele fizice si mentale sunt ca o furtuna de vara, crescand repede, dar diminuind la fel de brusc.
Patternul de comportament se caracterizeaza prin anxietate generalizata, neliniste, susceptibilitate la fobii, atacuri de panica si frica intensa de moarte.
Simptomele fizice apar dupa un soc, teama, sau dupa expunerea la frig, vant uscat sau, ocazional, dupa expunerea la canicula.
Infectiile acute raceala – guturaiul, se trateaza cel mai bine cu acest remediu exact la debutul infectiei. Aconitul se prescrie
1. In infectiile respiratorii acute:
Simptome gripale instalate acut dupa expunerea la frig sau vant. Se pot insoti de catar, febra si piele rosie si uscata. Infectia poate da dispnee, senzatia de foc in piept, disfonie, tuse uscata, latratoare. Somnul este agitat si nelinistit, Poate apare cefalee severa insotita de sete pentru bauturi reci. Pielea este hipersensibila- cu aversiune la atingere.
2. In otite si conjunctivite
3. In starile de panica, anxietate , in tratamentul socului posttraumatic,
Anxietate cu atacuri recurente de panica, cu frica de moarte , frica de inaltimi, frica de zbor, claustrophobia.
4. In travaliu
Foarte util in panica de moarte care o cuprinde pe mama in timpul travaliului cu somatizarile adiacente (dispnee, retentie acuta de urina, etc). Se poate folosi si la mama si la copil.

dr. Cristina Maria Hanganu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s