Belladonna-un remediu foarte util

f8ad7a2a668777a69792abf681db554bOriginara in Europa, vestul Asiei, nordul Africi si America de Nord, planta este acum cultivata in toata lumea. Se folosea, traditional, pentru edeme inflamatorii, colici si ulcere. Era parte a unei solutii cu virtuti de somnifer. Se foloseste inca ca si anestetic. In secolul al 16-lea, doamnele foloseau Belladonna pentru a-si face ochii sa straluceasca- de aici vine si denumirea plantei- “bella-donna”. Planta este otravitoare.
Belladonna a fost unul din primele remedii introduce de Hahnemann in Materia medica dupa ce a observat ca simptomele produse de ingestia plantei sunt asemanatoare cu celeale scarlatinei.
Profilul remediului:
6777aaa0c1c08e3ef7c24bae02024327Belladonna este un remediu major pentru boli acute cu debut acut, violent. Este prescris, in general, persoaneleor pline de energie, care sunt agitate si fara odihna cand sunt bolnave. Sunt predispuse la accese de furie cu dorinta de a arunca ceva sau de a musca.
Simptomele tipice legate de belladonna sunt: febra inalta, pupile dilatate, piele uscata, durere sfredelitoare- mai ales in cap, datorita ciculatiei rapide a sangelui.
Belladonna este indicata tipic in dureri acute, inflamatii sau infectii mai ales ale tractului respirator superior. Poate fi folosita in in tratamentul durerii menstruale, in tratamentul migrenei, tratamentul insolatiei, convulsiilor febrile, cistitei, nefritei, durerii din eruptia dentara, si in tratamentul mastitei din timpul alaptarii.

dr. Cristina Maria Hanganu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s