Arnica Montana- un remediu necesar

334c6c0c13f13195d4e2b6cc9419dcac Exista cateva remedii terapeutice care nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa. Arnica – este unul dintre acestea.
Remediul este de origine vegetala, planta din care provine se numeste Arnica montana. Se gaseste sub forma de granule homeopate pentru uz intern, gel sau ulei pentru uz extern.
Proprietatile curative ale plantei sunt cunoscute de peste 400 ani. Este o planta care creste in muntii Pirinei, in Siberia si in Europa Centrala- mai ales in Germania si Elvetia. Era intrebuintata in medicina europeana populara pentru dureri musculare, iar intern se folosea in tratamentul diareei si al gutei.
Introdusa de Hahnemann in Materia medica, este folosita , homeopatic, mai ales pentru controlul sangerarilor, in socuri, rani si durere.
Profilul remediului:
523b3bb9d77480f6a230e720f2c073d6Oamenii care raspund cel mai bine la acest remediu neaga ca sunt bolnavi, ignorand severitatea bolii. In general, prefera sa fie lasati in pace si au tendita la agitatie. Tipice sunt: concentrarea precara, tendinta la uitare, cosmaruri si imaginatia morbida.
Arnica este prescrisa:
0d7ebc6f9532faab2341007cc2143590• Inaintea tratamentului chirurgical, extrectiilor dentare, nasterii.
• Este folosita in contuzii cu hematom, edem si durere- orice cazatura poate beneficia de Arnica.
• Este utila in tratamentul eruptiilor dentare la copii, si inaintea tratementului dentar al adultului.
gel arnica• Este folosita pentru dureri articulare, dureri musculare prin suprasolicitare (se poate lua preventiv inaintea unei competitii sportive sau a unui efort fizic oarecare), reduce durerea, edemul si hematomul in ruptura ligamentara sau fractura ososasa.
• Este utila in cazuri de febra, cu diaree , flatulenta si transpiratii si in cazuri de febra recurenta- tifoida sau malarica
arnica oil• Este utila in unele probleme dermatologice: piele uscata, edematiata datorita muscaturilor de insecte, furuncule mici, durerose, eruptii rosii veziculoase, ulcere varicoase.

In trecut, cei ce urcau muntele (tarani, ciobani, drumeti), mestecau frunze de arnica pentru a reduce durerea musculara si daca se raneau, beau infuzie din florile plantei. Planta este potential toxica, uzul intern fiind limitat, acum, la homeopatie.

 
dr. Cristina Maria Hanganu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s